Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kronenberg vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Kronenberg? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts verstrekken we praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kronenberg!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-kronenberg-5976

Vloerverwarming laten leggen in Kronenberg

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Met een professional weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, gang, keuken, slaapkamer, badkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste modellen zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerafwerking als tapijt, tegels, PVC, parket, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Kronenberg eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming specialisten nabij Kronenberg

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. Hieronder lees je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Kronenberg.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas, AWB, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Magnum, Technea, Therminon0Kronenberg

  Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Kronenberg

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Kronenberg.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een duurzame wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Kronenberg liggen op gemiddeld €1225,00 – €1925,00. Accurate kostenramingen worden bepaald door velerlei facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kronenberg (update zondag, 14 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€765 – €790
20 m2€850 – €1275€950 – €1575
45 – 50 m2€2200 – €2775€2625 – €3300
65 m2€3825 – €4475€4075 – €4775
85 – 90 m2€5150 – €5700€5675 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, verdeler, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: sommige afwerkvloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kronenberg? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Lottum, Evertsoord en Grubbenvorst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Horst aan de Maas is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Kronenberg?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.025 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.350 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het geselecteerde model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste product, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kronenberg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5976.

Plaats een reactie