Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oostknollendam vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Oostknollendam? Het is een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site delen we nuttige informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Oostknollendam!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-oostknollendam-1534

Vloerverwarming laten leggen in Oostknollendam

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door die keuze ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, slaapkamer, gang, badkamer, berging / schuur, woonkamer. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood product ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, parket, linoleum, tapijt, vinyl, PVC. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Oostknollendam op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Wormerland en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Oostknollendam

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema tref je meer over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Oostknollendam.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, Danfoss, Warmup, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oostknollendam

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Oostknollendam

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Oostknollendam.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oostknollendam komen uit tussen de €1125,00 – €2225,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van allerlei zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere zaken die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oostknollendam (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€770 – €805
20 m2€800 – €1325€975 – €1575
45 m2€2300 – €2850€2625 – €3375
60 – 65 m2€3800 – €4450€4075 – €4700
80 m2 +€5150 – €5750€5725 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige vloeren zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder bieden we kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oostknollendam? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Westknollendam, Markenbinnen en Wormerveer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Wormerland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.wormerland.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oostknollendam?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gewenste model (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het soort installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oostknollendam, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1534.

Plaats een reactie