Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Melderslo vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Melderslo? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform vind je uitgebreide informatie over de huidige typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Melderslo!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-melderslo-5962

Vloerverwarming laten leggen in Melderslo

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. In dat geval weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan delen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, toilet. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als linoleum, PVC, vinyl, parket, laminaat, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Melderslo zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven regio Melderslo

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In onderstaande opsomming tref je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Melderslo.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, Bosch, ATAG, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Melderslo

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Melderslo

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Melderslo.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Melderslo schommelen tussen de €1025,00 – €1825,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere onderdelen. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Melderslo (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€775 – €790
25 m2€900 – €1350€950 – €1575
45 – 50 m2€2275 – €2775€2575 – €3350
60 m2€3725 – €4350€4100 – €4825
80 – 90 m2€5225 – €5800€5675 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand tref je in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Melderslo? Op deze pagina vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Reuver, Hegelsom en Belfeld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor groene energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Melderslo?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €825 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.350 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het gewenste product, de ondervloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Melderslo, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5962.

Plaats een reactie