Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Horst vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Horst? Vloerverwarming is een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we uitgebreide informatie over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Horst!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-horst-5961

Vloerverwarming laten leggen in Horst

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Met een professional weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, gang, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, vinyl, parket, linoleum, laminaat, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Horst eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming installateurs regio Horst

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets bieden we handige informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Horst.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Magnum, Warmup, WTH.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Horst

Een elektrische installatie werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Horst

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Horst.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een slimme wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Horst schommelen tussen de €1275,00 – €2025,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van veel werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Horst (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €735€760 – €780
25 m2€850 – €1300€1000 – €1600
40 m2€2350 – €2850€2500 – €3275
60 – 70 m2€3725 – €4350€4125 – €4700
85 m2 +€5225 – €5775€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: bepaalde soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of winkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna lees je in het kort aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Horst? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Belfeld, Melderslo en Arcen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor groene maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Horst?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.125 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.000 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Horst, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5960, 5961.

Plaats een reactie