Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tienray vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Tienray? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tienray!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-tienray-5865

Vloerverwarming laten leggen in Tienray

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. In dat geval mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, keuken, berging / schuur, badkamer, slaapkamer, gang. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In veel situaties kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, linoleum, laminaat, vinyl, PVC, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Tienray alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post bieden wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming specialisten nabij Tienray

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we meer informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Tienray.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Nefit, Bosch, Remeha, Vaillant.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup, WTH, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Tienray

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Tienray

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Tienray.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Tienray liggen rond de €1300,00 – €2450,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die de totaalprijs bepalen: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In het volgende schema verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tienray (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€770 – €810
20 m2€900 – €1250€1075 – €1600
45 m2€2250 – €2775€2625 – €3275
60 m2€3725 – €4450€4075 – €4725
90 m2 +€5175 – €5675€5750 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Notitie: sommige types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok delen we in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tienray? In het onderstaande overzicht tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Blitterswijck, Swolgen en Geijsteren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Horst aan de Maas bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Tienray?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor 10 m2 tot zeker €5.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gewenste model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tienray, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Allereerst kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5865.

Plaats een reactie