Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Warmond vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Warmond? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Warmond!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-warmond-2361

Vloerverwarming laten leggen in Warmond

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door die keuze heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, parket, tegels, PVC, linoleum, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Warmond zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail bieden we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Teylingen en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Warmond

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok bekijk je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Warmond.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Remeha, ATAG, Vaillant, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Warmup, Magnum, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Warmond

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Warmond

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Warmond.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Warmond liggen rond de €1050,00 tot €2000,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende onderdelen. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere onderdelen die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Warmond (update maandag, 4 maart 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€760 – €790
25 m2€925 – €1275€1100 – €1550
45 m2€2300 – €2800€2700 – €3250
60 – 70 m2€3850 – €4475€4025 – €4700
85 – 90 m2€5225 – €5725€5600 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok delen we stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Warmond? Onderstaand bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Kwintsheul, Roelofarendsveen en Wateringen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Teylingen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.teylingen.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Warmond?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door de geselecteerde installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Warmond, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 2360, 2361, 2362.

Plaats een reactie