Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Swolgen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Swolgen? Dit is een populaire vorm van huisverwarming die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina ontdek je handige informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Swolgen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-swolgen-5866

Vloerverwarming laten leggen in Swolgen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met een professional heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de berging / schuur, gang, badkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, tegels, laminaat, PVC, vinyl, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Swolgen zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail delen wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming experts regio Swolgen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok lees je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Swolgen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Bosch, Remeha, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Swolgen

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Swolgen

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Swolgen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Swolgen liggen tussen de €1200,00 – €2100,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei werkzaamheden. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Swolgen (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€770 – €805
20 – 25 m2€900 – €1350€1025 – €1600
45 – 50 m2€2350 – €2825€2550 – €3325
60 – 65 m2€3725 – €4400€4125 – €4775
80 – 90 m2€5200 – €5650€5500 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten en arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Tip: enkele vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna delen we in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Swolgen? Onderstaand tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Meerlo, Broekhuizenvorst en Blitterswijck.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Swolgen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.300 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.950 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Swolgen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5866.

Plaats een reactie