Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming America vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in America? Het is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in America!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-america-5966

Vloerverwarming laten leggen in America

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan slaapkamer, badkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer, keuken. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In sommige gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, parket, laminaat, vinyl, tapijt, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in America op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail krijg je een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij America

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de lijst hierna vind je aanvullende info over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds populairder. We zien het met name bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in America.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, WTH, Magnum, Technea, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in America

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in America

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in America.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in America kost globaal gezien tussen de €1275,00 tot €1950,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante aspecten die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in America (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €720€765 – €810
20 m2€875 – €1300€1000 – €1550
40 – 50 m2€2350 – €2825€2500 – €3300
65 – 70 m2€3725 – €4475€4100 – €4750
80 m2 +€5125 – €5750€5650 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler en arbeid (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Notitie: meerdere types zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave check je een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in America? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hegelsom, Grubbenvorst en Melderslo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in America?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor 10 m2 tot zeker €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het gewenste product, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in America, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5966.

Plaats een reactie