Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Evertsoord vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Evertsoord? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina ontdek je handige informatie over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Evertsoord!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-evertsoord-5977

Vloerverwarming laten leggen in Evertsoord

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Op die manier weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan badkamer, toilet, keuken, slaapkamer, gang, woonkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare keuzes zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tapijt, laminaat, PVC, tegels, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Evertsoord op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) bieden we gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Horst aan de Maas en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Evertsoord

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets vertellen we praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Evertsoord.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, WTH, Technea, e-Heat, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Evertsoord

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Evertsoord

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Evertsoord.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige verwarmen opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Evertsoord kost globaal gezien tussen de €975,00 – €1950,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van diverse zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Evertsoord (update zondag, 14 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€775 – €800
20 m2€925 – €1275€1050 – €1600
45 m2€2225 – €2875€2550 – €3325
60 – 65 m2€3700 – €4475€4075 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5800€5675 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeler en arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde constructies zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder verstrekken we stapsgewijs de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Evertsoord? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Sevenum, Panningen en Lottum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Horst aan de Maas heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.horstaandemaas.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Evertsoord?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor 10-15 m2 tot wel €5.950 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt beïnvloed door het soort systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Evertsoord, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5977.

Plaats een reactie