Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Baexem vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Baexem? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal bekijk je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Baexem!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-baexem-6095

Vloerverwarming laten leggen in Baexem

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Zo weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang, badkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare producten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, parket, vinyl, tegels, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Baexem alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via internet (mail) krijg jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Leudal en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving Baexem

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met diverse aspecten: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het volgende schema lees je bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Baexem.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, ATAG, Intergas, Vaillant, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Warmup, Therminon, Magnum, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Baexem

Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Baexem

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Baexem.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Baexem liggen rond de €1150,00 tot €1850,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Baexem (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €730€755 – €780
25 m2€900 – €1250€1100 – €1625
40 – 50 m2€2325 – €2750€2600 – €3400
70 m2€3700 – €4375€4075 – €4825
85 m2 +€5125 – €5650€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, verdeler en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse types zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder lees je stapsgewijs de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Baexem? In het schema hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Leveroy, Grathem en Heibloem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Leudal is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Baexem?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.300 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste model (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het soort installatie, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Baexem, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6095.

Plaats een reactie