Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuidland vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Zuidland? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform bieden wij praktische informatie over de bekendste typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zuidland!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-zuidland-3214

Vloerverwarming laten leggen in Zuidland

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, toilet, gang, slaapkamer, keuken, berging / schuur. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, linoleum, tapijt, vinyl, laminaat, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zuidland zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Nissewaard en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming specialisten regio Zuidland

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we meer informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Zuidland.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, AWB, Remeha, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Zuidland

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zuidland

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zuidland.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuidland komen uit tussen de €1200,00 tot €2500,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, de legwijze en het soort dekvloer. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuidland (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€775 – €810
25 m2€925 – €1275€1025 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2850€2550 – €3400
65 – 70 m2€3825 – €4350€4000 – €4825
90 m2 +€5125 – €5725€5600 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Advies: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema lees je in het kort praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuidland? In het gedeelte hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Geervliet, Abbenbroek en Hekelingen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Nissewaard heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.nissewaard.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Zuidland?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €800 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.550 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het soort installatie, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuidland, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3214.

Plaats een reactie