Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Grathem vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Grathem? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten delen we veel info over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Grathem!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-grathem-6096

Vloerverwarming laten leggen in Grathem

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. In dat geval weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, slaapkamer, gang. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tegels, parket, linoleum, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Grathem zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om je woonadres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Leudal en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Grathem

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het onderstaande blok check je nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. Vooral als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Grathem.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, e-Heat, Therminon, WTH, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Grathem

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Grathem

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Grathem.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Grathem komen uit tussen de €1225,00 – €1825,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allerlei onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Grathem (update maandag, 27 mei 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€750 – €785
20 m2€950 – €1350€1150 – €1550
40 – 50 m2€2325 – €2775€2525 – €3250
70 m2€3825 – €4450€4125 – €4700
85 m2 +€5175 – €5700€5750 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeler en arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema lees je in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Grathem? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Heythuysen, Heel en Leveroy.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Leudal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor vergroenings producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Grathem?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €900 voor 15 m2 tot zo’n €6.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het soort product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type systeem, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Grathem, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6096.

Plaats een reactie