Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ell vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Ell? Het is een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website lees je alles over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ell!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-ell-6011

Vloerverwarming laten leggen in Ell

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Daardoor heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, keuken, toilet, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, laminaat, tegels, PVC, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Ell eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief bieden we gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Leudal en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming specialisten regio Ell

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is hangt af van hoe je jouw woning wilt verwarmen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bekijk je meer over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ell.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, ATAG, Bosch, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ell

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ell

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ell.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een goedkope manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ell schommelen tussen de €1150,00 – €1825,00. De exacte kosten worden bepaald door allerlei onderdelen. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ell (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€770 – €785
20 m2€850 – €1300€975 – €1525
45 – 50 m2€2350 – €2800€2550 – €3250
65 m2€3775 – €4500€4125 – €4850
90 m2 +€5200 – €5700€5750 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, wapening, verdeler, draadmatten en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ell? Hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Maasbree, Haler en Baarlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Leudal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Ell?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type systeem, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ell, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6011.

Plaats een reactie