Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kelpen-Oler vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Kelpen-Oler? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina vertellen we je praktische informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kelpen-Oler!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-kelpen-oler-6037

Vloerverwarming laten leggen in Kelpen-Oler

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met die beslissing heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, gang, keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tapijt, parket, laminaat, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kelpen-Oler zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail ontvang je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Leudal en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Kelpen-Oler

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder bieden we meer informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Kelpen-Oler.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, ATAG, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Therminon, Technea, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Kelpen-Oler

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Kelpen-Oler

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Kelpen-Oler.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kelpen-Oler liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2275,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. meerdere facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de tabel hieronder tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kelpen-Oler (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€750 – €805
20 – 25 m2€950 – €1300€975 – €1450
45 m2€2275 – €2750€2600 – €3200
60 m2€3725 – €4450€4175 – €4750
80 – 90 m2€5150 – €5675€5525 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Let op: enkele types geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema lees je een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kelpen-Oler? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Nederweert-Eind, Stramproy en Sterksel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Leudal bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kelpen-Oler?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het type installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kelpen-Oler, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6037.

Plaats een reactie