Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Horn vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Horn? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts bieden wij handige informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Horn!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-horn-6085

Vloerverwarming laten leggen in Horn

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Daardoor weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, toilet, keuken, gang, badkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of vloerafwerking als PVC, laminaat, tapijt, linoleum, parket, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Horn zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) sturen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Leudal en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Horn

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder lees je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Horn.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, ATAG, Nefit, Vaillant, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Horn

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Horn

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Horn.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een slimme wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Horn komen uit tussen de €975,00 – €2475,00. De geldende tarieven worden bepaald door diverse facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Horn (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€760 – €795
25 m2€950 – €1325€1075 – €1475
45 m2€2325 – €2750€2550 – €3250
70 m2€3700 – €4375€4000 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5700€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Disclaimer: diverse types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een specialist of winkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder vind je een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Horn? In het schema hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Buggenum, Neer en Haelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Leudal bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Horn?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €925 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Horn, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6085.

Plaats een reactie