Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Roggel vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Roggel? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Dankzij onze specialisten check je praktische informatie over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Roggel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-roggel-6089

Vloerverwarming laten leggen in Roggel

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Daardoor ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, berging / schuur, toilet, keuken, gang, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire keuzes zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood product ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tapijt, parket, vinyl, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Roggel alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon bieden we kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Leudal en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Roggel

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder vertellen we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Met name als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Roggel.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Magnum, Danfoss, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Roggel

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Roggel

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Roggel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Roggel variëren tussen de €1200,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door diverse zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzes die de prijzen bepalen: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Roggel (update woensdag, 24 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€775 – €800
25 m2€800 – €1300€1050 – €1450
50 m2€2350 – €2850€2525 – €3300
65 m2€3725 – €4400€4150 – €4875
80 m2 +€5125 – €5675€5650 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna bieden we stapsgewijs de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Roggel? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Horn, Heibloem en Nunhem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Leudal bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Roggel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.125 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door de gekozen installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Roggel, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6088, 6089, 6093.

Plaats een reactie