Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haelen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Haelen? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site vertellen we je nuttige informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haelen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-haelen-6081

Vloerverwarming laten leggen in Haelen

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. In dat geval ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, toilet, badkamer. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, linoleum, vinyl, PVC, tapijt, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Haelen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail krijg jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Leudal en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten regio Haelen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok delen we bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten & noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Haelen.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, AWB, Remeha, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Haelen

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Haelen

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Haelen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een slimme manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haelen liggen tussen de €950,00 – €2125,00. De exacte kosten komen tot stand door verschillende facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die de prijs bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haelen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€765 – €785
20 m2€800 – €1225€1075 – €1575
45 – 50 m2€2275 – €2825€2650 – €3325
65 m2€3750 – €4475€4075 – €4725
85 m2 +€5225 – €5800€5725 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde vloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna tref je overzichtelijk extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haelen? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Herkenbosch, Buggenum en Melick.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Leudal is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Haelen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.050 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haelen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6080, 6081.

Plaats een reactie