Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Scheulder vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Scheulder? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts bekijk je bruikbare informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Scheulder!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-scheulder-6307

Vloerverwarming laten leggen in Scheulder

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, berging / schuur, keuken, toilet, badkamer, gang. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare producten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, laminaat, parket, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Scheulder eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail sturen we offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Eijsden-Margraten en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Scheulder

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In onderstaande opsomming lees je meer uitleg over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Scheulder.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Intergas, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Scheulder

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Scheulder

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Scheulder.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een duurzame manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Scheulder liggen op gemiddeld €1275,00 tot €2050,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Scheulder (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €745€765 – €810
20 – 25 m2€825 – €1325€1050 – €1550
40 – 50 m2€2325 – €2800€2600 – €3325
65 m2€3850 – €4450€4075 – €4775
80 – 85 m2€5175 – €5800€5675 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave bieden we een toelichting / aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Scheulder? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Valkenburg, Ransdaal en Lemiers.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Eijsden-Margraten is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.eijsden-margraten.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Scheulder?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €775 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het geselecteerde systeem (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Scheulder, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Ten eerste kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6307.

Plaats een reactie