Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heibloem vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Heibloem? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal vertellen we je uitgebreide informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heibloem!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-heibloem-6089

Vloerverwarming laten leggen in Heibloem

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Met die beslissing ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, toilet, gang, keuken, woonkamer, badkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare types zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, tegels, vinyl, parket, laminaat, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Heibloem zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Leudal en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Heibloem

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze heeft te maken met diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vertellen we details over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Heibloem.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Heibloem

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Heibloem

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Heibloem.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heibloem liggen rond de €1275,00 – €2250,00. De uiteindelijke kosten hangen af van velerlei werkzaamheden. Aanvankelijk maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele onderdelen die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heibloem (update zondag, 14 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€755 – €790
20 m2€900 – €1350€1075 – €1575
40 – 50 m2€2200 – €2875€2600 – €3200
60 – 70 m2€3850 – €4425€4125 – €4700
85 – 90 m2€5125 – €5700€5500 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: sommige types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna delen we samengevat extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heibloem? Hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Neer, Leveroy en Horn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Leudal ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Heibloem?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.075 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.650 voor 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heibloem, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6089.

Plaats een reactie