Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Buggenum vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Buggenum? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site ontdek je nuttige informatie over de populaire soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Buggenum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-buggenum-6082

Vloerverwarming laten leggen in Buggenum

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Daardoor is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, badkamer, toilet, woonkamer, gang, berging / schuur. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tapijt, vinyl, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Buggenum alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Leudal en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Buggenum

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het onderstaande blok delen we informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Buggenum.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Buggenum

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Buggenum

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Buggenum.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Buggenum schommelen tussen de €975,00 – €2125,00. Goede prijsindicaties hangen af van allemaal onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Buggenum (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€775 – €810
25 m2€900 – €1300€1125 – €1575
45 m2€2275 – €2775€2525 – €3400
65 – 70 m2€3850 – €4350€4100 – €4700
85 m2 +€5125 – €5750€5675 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Limburg).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Let op: bepaalde vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna check je kort en bondig de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Buggenum? In de tabel hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Sint Odiliënberg, Nunhem en Herkenbosch.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Leudal is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Buggenum?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.200 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste model (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Buggenum, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6082.

Plaats een reactie