Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nunhem vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Nunhem? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site ontdek je alles over de diverse soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nunhem!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-nunhem-6083

Vloerverwarming laten leggen in Nunhem

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Daardoor ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, badkamer, gang, toilet, keuken. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste soorten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, tapijt, vinyl, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nunhem alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Leudal en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Nunhem

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het volgende schema bieden we informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Nunhem.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Nefit, Remeha, ATAG, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nunhem

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nunhem

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nunhem.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een innovatieve manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Nunhem komen uit tussen de €925,00 – €1850,00. De exacte kosten hangen af van allemaal facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige zaken die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nunhem (update maandag, 22 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€770 – €810
20 – 25 m2€950 – €1275€975 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2900€2650 – €3350
65 m2€3775 – €4375€4100 – €4875
85 – 90 m2€5200 – €5750€5650 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, thermostaat, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Tip: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of winkel. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand delen we stapsgewijs extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nunhem? In de tabel hieronder bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Haelen, Horn en Sint Odiliënberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Leudal is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Nunhem?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor 10 m2 tot wel €6.550 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt bepaald door de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nunhem, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6083.

Plaats een reactie