Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ittervoort vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Ittervoort? Het is een ingebouwde warmtebron die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal vertellen we je uitgebreide informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Ittervoort!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-ittervoort-6014

Vloerverwarming laten leggen in Ittervoort

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In dat geval weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, berging / schuur, keuken, badkamer, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare modellen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, tegels, tapijt, linoleum, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Ittervoort zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Leudal en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van bekende vloerverwarming experts regio Ittervoort

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). Hieronder check je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Ittervoort.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Vaillant, ATAG, AWB, Remeha.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Technea, Danfoss, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Ittervoort

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Ittervoort

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Ittervoort.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een slimme wijze warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ittervoort variëren tussen de €1200,00 tot €2425,00. De definitieve prijzen komen tot stand door meerdere facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In het volgende schema delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ittervoort (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€760 – €795
20 – 25 m2€875 – €1225€1025 – €1550
40 m2€2300 – €2850€2650 – €3275
60 m2€3850 – €4375€4025 – €4775
80 – 85 m2€5225 – €5725€5575 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeidskosten (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Notitie: diverse vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna lees je kort en bondig extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ittervoort? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Haler, Neeritter en Ell.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Leudal kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Ittervoort?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.100 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.550 voor 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het type model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gekozen product, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ittervoort, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6014.

Plaats een reactie