Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haler vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Haler? Het is een vorm van centrale verwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts vind je nuttige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Haler!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-haler-6012

Vloerverwarming laten leggen in Haler

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Zo heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, PVC, parket, tapijt, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Haler alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals je woonadres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post sturen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Leudal en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming installateurs regio Haler

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het volgende schema bekijk je meer over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Haler.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Nefit, Vaillant, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Warmup, WTH, Therminon, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Haler

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Haler

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Haler.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een goedkope manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Haler schommelen tussen de €1075,00 tot €1900,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van veel onderdelen. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haler (update vrijdag, 12 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€765 – €790
20 – 25 m2€950 – €1225€1125 – €1625
40 m2€2200 – €2800€2525 – €3225
60 – 65 m2€3775 – €4475€4075 – €4700
80 m2 +€5100 – €5750€5550 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, draadmatten, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: diverse soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna verstrekken we een toelichting / meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haler? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kessel, Hunsel en Maasbree.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Leudal krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Haler?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.600 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het soort product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haler, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6012.

Plaats een reactie