Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heythuysen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Heythuysen? Het is een zuinige manier van verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal check je uitgebreide informatie over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heythuysen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-heythuysen-6093

Vloerverwarming laten leggen in Heythuysen

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Met die beslissing weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, toilet, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, gang. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, parket, laminaat, tapijt, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Heythuysen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail sturen wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Leudal en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Heythuysen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming delen we details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heythuysen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, Magnum, Therminon, WTH.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Heythuysen

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Heythuysen

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Heythuysen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heythuysen liggen tussen de €975,00 – €2350,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante facetten die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heythuysen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€755 – €780
20 – 25 m2€925 – €1250€1000 – €1625
40 – 50 m2€2275 – €2750€2600 – €3250
65 – 70 m2€3800 – €4375€4175 – €4775
80 – 85 m2€5150 – €5700€5550 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, thermostaat, noppenplaten, wapening, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Let op: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna verstrekken we een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heythuysen? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Heibloem, Baexem en Roggel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Leudal krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Heythuysen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.350 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heythuysen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6093.

Plaats een reactie