Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Diepenheim vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Diepenheim? Het gaat om een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts bekijk je bruikbare informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Diepenheim!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-diepenheim-7478

Vloerverwarming laten leggen in Diepenheim

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld toilet, keuken, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende soorten zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Soms is een infrarood product ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, linoleum, vinyl, laminaat, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Diepenheim vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om adresgegevens, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hof van Twente en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van de beste vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Diepenheim

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder tref je bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Diepenheim.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Vaillant, Remeha, Bosch, Intergas.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, e-Heat, Therminon, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Diepenheim

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Diepenheim

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Diepenheim.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een goedkope manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Diepenheim liggen op gemiddeld €1275,00 – €2375,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Diepenheim (update zondag, 14 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€755 – €810
20 m2€925 – €1275€975 – €1500
45 m2€2225 – €2775€2525 – €3375
65 – 70 m2€3725 – €4350€4050 – €4750
85 m2 +€5175 – €5775€5575 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, noppenplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Let op: diverse types geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder verstrekken we samengevat extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Diepenheim? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Goor, Delden en Enter.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Hof van Twente kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.hofvantwente.nl). Voor duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Diepenheim?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.450 voor 10-15 m2 tot zeker €5.550 voor 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het type product (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type systeem, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Diepenheim, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7478.

Plaats een reactie