Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Neer vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Neer? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site bieden wij alles over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Neer!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-neer-6086

Vloerverwarming laten leggen in Neer

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Met een professional weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld slaapkamer, badkamer, berging / schuur, toilet, gang, keuken. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als vinyl, tegels, PVC, tapijt, parket, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen aangesloten installatiebedrijven in Neer eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om adresgegevens, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon delen wij gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Leudal en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming installateurs regio Neer

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze is onderhevig aan een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In het onderstaande blok delen we nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Neer.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Neer

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Neer

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Neer.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Neer variëren tussen de €1175,00 – €1925,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Neer (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €745€775 – €805
20 m2€825 – €1275€975 – €1525
40 – 50 m2€2225 – €2875€2525 – €3200
60 m2€3700 – €4350€4100 – €4750
90 m2 +€5125 – €5700€5750 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, wapening, tackerplaten, draadmatten, verdeler en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: sommige vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave tref je in het kort de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Neer? In het gedeelte hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Nunhem, Roggel en Buggenum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Leudal heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor duurzamere installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Neer?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.025 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.100 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie is afhankelijk van het soort product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het soort model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Neer, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6086.

Plaats een reactie