Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Neeritter vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Neeritter? Het is een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal bekijk je praktische informatie over de bekendste typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Neeritter!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-neeritter-6015

Vloerverwarming laten leggen in Neeritter

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met die beslissing heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld gang, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, toilet, woonkamer. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, PVC, linoleum, tegels, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Neeritter vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) sturen we een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Leudal en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Neeritter

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets bieden we praktische informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Neeritter.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Nefit, AWB, Vaillant, Intergas.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Technea, WTH, Magnum, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Neeritter

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Neeritter

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Neeritter.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Neeritter liggen op gemiddeld €1225,00 tot €2175,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door meerdere zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In het volgende blok bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Neeritter (update zondag, 21 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€755 – €785
25 m2€950 – €1325€950 – €1600
40 – 50 m2€2225 – €2900€2575 – €3225
65 m2€3750 – €4500€4150 – €4775
80 m2 +€5200 – €5675€5600 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, noppenplaten, wapening, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Disclaimer: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave bieden we stapsgewijs de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Neeritter? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Hunsel, Thorn en Haler.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Leudal heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Neeritter?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Neeritter, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6015.

Plaats een reactie