Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hunsel vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Hunsel? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina check je praktische informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Hunsel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hunsel-6013

Vloerverwarming laten leggen in Hunsel

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Op die manier weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, badkamer, berging / schuur, keuken, toilet, woonkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare modellen zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, laminaat, PVC, linoleum, tapijt, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Hunsel vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief delen we 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Leudal en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Hunsel

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze wordt bepaald door verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In het volgende schema check je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hunsel.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, AWB, Remeha, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Therminon, Warmup, Technea, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Hunsel

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Hunsel

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hunsel.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een slimme wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Hunsel komen uit tussen de €950,00 tot €2325,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allemaal facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige aspecten die de prijs bepalen: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hunsel (update zaterdag, 13 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €720€750 – €780
20 m2€825 – €1200€1025 – €1475
40 m2€2250 – €2800€2600 – €3400
60 m2€3700 – €4450€4025 – €4775
85 m2 +€5150 – €5675€5650 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, verdeler en arbeidskosten (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Disclaimer: sommige types hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok lees je een toelichting / meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hunsel? Onderstaand bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Ell, Ittervoort en Kessel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Leudal is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.leudal.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hunsel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het type systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gekozen model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hunsel, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6013.

Plaats een reactie