Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Borsele vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Borsele? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je bruikbare informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Borsele!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-borsele-4451

Vloerverwarming laten leggen in Borsele

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan delen we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tegels, vinyl, laminaat, tapijt, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Borsele op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) bieden we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Borsele en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming specialisten nabij Borsele

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bekijk je aanvullende informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Borsele.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, ATAG, AWB, Bosch.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Borsele

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Borsele

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Borsele.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Borsele variëren tussen de €1025,00 – €2225,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door allemaal facetten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Borsele (update vrijdag, 14 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€750 – €795
20 m2€900 – €1300€975 – €1550
45 – 50 m2€2325 – €2875€2625 – €3200
70 m2€3750 – €4500€4200 – €4850
80 – 90 m2€5175 – €5800€5575 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Borsele? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Vlissingen, Reimerswaal en Goes.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Borsele heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Borsele?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.250 voor 15 m2 tot wel €6.250 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gekozen model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Borsele, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4450, 4451.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie