Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Driewegen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Driewegen? Het is een vorm van centrale verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site bekijk je bruikbare informatie over de huidige vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Driewegen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-driewegen-4438

Vloerverwarming laten leggen in Driewegen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Op die manier mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we kort maar krachtig wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld slaapkamer, gang, keuken, toilet, woonkamer, berging / schuur. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare installaties zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, parket, linoleum, tegels, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Driewegen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon bieden we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Borsele en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Driewegen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze wordt bepaald door verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Driewegen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, ATAG, Intergas, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, e-Heat, Magnum, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Driewegen

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Driewegen

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Driewegen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een slimme manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Driewegen schommelen tussen de €1125,00 – €2050,00. De geldende tarieven komen tot stand door allemaal werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Driewegen (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €740€760 – €790
25 m2€800 – €1325€1150 – €1450
40 m2€2300 – €2900€2700 – €3375
65 – 70 m2€3800 – €4475€4125 – €4825
90 m2 +€5175 – €5800€5675 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat en arbeidskosten (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: bepaalde vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bekijk je in het kort praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Driewegen? Onderstaand check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Oudelande, Ovezande en Baarland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Borsele is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Driewegen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.000 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het soort product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Driewegen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4438.

Plaats een reactie