Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lewedorp vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Lewedorp? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts vertellen we je handige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Lewedorp!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-lewedorp-4456

Vloerverwarming laten leggen in Lewedorp

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de keuken, toilet, badkamer, gang, woonkamer, berging / schuur. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende producten zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. Soms is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, parket, laminaat, tegels, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Lewedorp op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Borsele en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming vakmannen regio Lewedorp

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vertellen we meer info over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Lewedorp.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, e-Heat, WTH, Magnum0Lewedorp

  Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Een korte reactietijd.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Lewedorp

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Lewedorp.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lewedorp kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €2025,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van verschillende zaken. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lewedorp (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€765 – €790
20 – 25 m2€850 – €1300€1025 – €1600
40 – 45 m2€2225 – €2850€2525 – €3200
70 m2€3750 – €4375€4100 – €4725
85 – 90 m2€5250 – €5675€5625 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, wapening, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: sommige soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder lees je in het kort de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lewedorp? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Borssele, s-Heer Arendskerke en s-Heerenhoek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Borsele is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Lewedorp?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het type model (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het type product, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lewedorp, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4456.

Plaats een reactie