Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwdorp vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Nieuwdorp? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten delen we alles over de bekendste soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwdorp!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-nieuwdorp-4455

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwdorp

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, berging / schuur, badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In veel situaties is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, PVC, vinyl, tapijt, parket, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nieuwdorp vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief krijg jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Borsele en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Nieuwdorp

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets check je meer uitleg over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nieuwdorp.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, ATAG, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Nieuwdorp

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Nieuwdorp

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwdorp.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een voordelige manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwdorp liggen tussen de €975,00 tot €2075,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In het volgende schema vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwdorp (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €730€760 – €800
20 – 25 m2€875 – €1275€1075 – €1650
45 – 50 m2€2225 – €2750€2525 – €3200
65 – 70 m2€3750 – €4350€4200 – €4825
80 m2 +€5150 – €5700€5500 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema lees je een toelichting / praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwdorp? In het gedeelte hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in s-Heerenhoek, Lewedorp en Heinkenszand.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Borsele kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwdorp?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.300 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort model (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het unieke rendement hangt af van het type model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwdorp, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4455.

Plaats een reactie