Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoedekenskerke vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Hoedekenskerke? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website delen we bruikbare informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoedekenskerke!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-hoedekenskerke-4433

Vloerverwarming laten leggen in Hoedekenskerke

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Daardoor ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de gang, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als parket, laminaat, tapijt, linoleum, PVC, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Hoedekenskerke eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang jij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Borsele en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming experts nabij Hoedekenskerke

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem wordt bepaald door velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder vind je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hoedekenskerke.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Intergas, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hoedekenskerke

Het elektrische systeem werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hoedekenskerke

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Hoedekenskerke.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoedekenskerke variëren tussen de €1250,00 – €1850,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door verschillende factoren. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzes die prijsbepalend zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de lijst hierna vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoedekenskerke (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€770 – €785
20 – 25 m2€925 – €1300€1000 – €1475
50 m2€2250 – €2850€2600 – €3275
60 m2€3825 – €4475€4100 – €4775
80 m2 +€5125 – €5750€5750 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Notitie: meerdere constructies hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok vind je samengevat de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoedekenskerke? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wemeldinge, Kwadendamme en Schore.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Borsele kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hoedekenskerke?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €925 voor 15 m2 tot wel €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het type product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het type model, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoedekenskerke, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4433.

Plaats een reactie