Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogkarspel vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hoogkarspel? Vloerverwarming betreft een type verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bekijk je praktische informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogkarspel!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-hoogkarspel-1616

Vloerverwarming laten leggen in Hoogkarspel

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, keuken, toilet, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen soorten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, parket, vinyl, tapijt, tegels, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Hoogkarspel op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail bieden we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Drechterland en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Hoogkarspel

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw keuze wordt bepaald door allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de lijst hierna check je nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Vooral bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Hoogkarspel.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Remeha, Nefit, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Therminon, Danfoss, Magnum, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Hoogkarspel

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Hoogkarspel

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hoogkarspel.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een slimme manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogkarspel komen uit tussen de €975,00 – €2125,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende weergave vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogkarspel (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €730€760 – €785
20 – 25 m2€950 – €1350€1150 – €1650
50 m2€2275 – €2875€2625 – €3250
60 – 70 m2€3775 – €4475€4150 – €4800
80 m2 +€5225 – €5725€5625 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler, noppenplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave check je samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogkarspel? In het gedeelte hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Bovenkarspel, Lutjebroek en Oosterleek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Drechterland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.drechterland.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hoogkarspel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor 15 m2 tot zo’n €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het geselecteerde product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het geselecteerde model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogkarspel, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1616.

Plaats een reactie