Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Thorn vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Thorn? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website verstrekken we nuttige informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Thorn!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-thorn-6017

Vloerverwarming laten leggen in Thorn

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Met een professional weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, keuken, toilet, gang, berging / schuur, badkamer. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen keuzes zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een infrarood installatie ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, PVC, tapijt, linoleum, parket, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Thorn zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Zoals de locatie van je huis, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail delen wij een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Maasgouw en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming experts nabij Thorn

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vind je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Thorn.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Nefit, ATAG, Vaillant, Remeha.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Technea, Danfoss, Warmup, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Thorn

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Thorn

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Thorn.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een slimme wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Thorn kost globaal gezien tussen de €1125,00 – €2500,00. De precieze kosten komen tot stand door meerdere aspecten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Thorn (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€755 – €800
20 – 25 m2€925 – €1200€975 – €1475
45 – 50 m2€2350 – €2775€2600 – €3225
65 m2€3825 – €4375€4075 – €4850
90 m2 +€5250 – €5750€5700 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: enkele vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave bieden we overzichtelijk de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Thorn? Op deze pagina delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Ittervoort, Wessem en Hunsel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Maasgouw bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaasgouw.nl). Voor energiebesparende installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Thorn?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.500 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Thorn, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6017.

Plaats een reactie