Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nisse vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Nisse? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site delen we uitgebreide informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nisse!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-nisse-4443

Vloerverwarming laten leggen in Nisse

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Met een professional ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, keuken, berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De bekendste soorten zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, vinyl, PVC, tegels, parket, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nisse vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Borsele en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installateurs regio Nisse

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem hangt af van velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming bekijk je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Nisse.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Vaillant, Nefit, Bosch.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Therminon, Technea, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Nisse

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nisse

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Nisse.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nisse liggen rond de €1175,00 tot €1925,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende factoren. Ten eerste is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nisse (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€755 – €780
20 – 25 m2€900 – €1275€1000 – €1525
50 m2€2250 – €2875€2550 – €3200
60 – 65 m2€3700 – €4375€4050 – €4750
90 m2 +€5100 – €5725€5675 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, wapening, thermostaat, pompschakelaar en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Let op: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Win informatie in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het schema hierna verstrekken we samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nisse? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Driewegen, s-Heer Abtskerke en Ellewoutsdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Borsele ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Nisse?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.275 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.050 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het type model (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gekozen model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nisse, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4443.

Plaats een reactie