Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Gravenpolder vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in s-Gravenpolder? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site vertellen we je uitgebreide informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in s-Gravenpolder!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-s-gravenpolder-4431

Vloerverwarming laten leggen in s-Gravenpolder

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. In die situatie heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de gang, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, keuken. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen modellen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, PVC, tegels, parket, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in s-Gravenpolder zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Borsele en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming installateurs nabij s-Gravenpolder

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok tref je details over de relevante systemen en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in s-Gravenpolder.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Remeha, Intergas, ATAG.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Danfoss, Warmup, WTH0s-Gravenpolder

  Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in s-Gravenpolder

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in s-Gravenpolder.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Gravenpolder liggen rond de €1000,00 – €1875,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Gravenpolder (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €740€755 – €785
20 m2€875 – €1275€1050 – €1450
50 m2€2350 – €2750€2575 – €3400
60 m2€3725 – €4400€4125 – €4850
80 m2 +€5250 – €5750€5525 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren werken minder goed. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna delen we overzichtelijk de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Gravenpolder? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Schore, Hoedekenskerke en Hansweert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Borsele is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in s-Gravenpolder?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.750 voor 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Gravenpolder, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4430, 4431.

Plaats een reactie