Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heinkenszand vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Heinkenszand? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform vind je bruikbare informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Heinkenszand!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-heinkenszand-4451

Vloerverwarming laten leggen in Heinkenszand

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, woonkamer, toilet, gang, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen installaties zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Doorgaans kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, vinyl, parket, tegels, laminaat, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Heinkenszand zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Borsele en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten regio Heinkenszand

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming vind je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heinkenszand.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Nefit, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, WTH, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Heinkenszand

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Heinkenszand

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heinkenszand.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een innovatieve manier opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Heinkenszand kost globaal gezien tussen de €975,00 tot €2500,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heinkenszand (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€775 – €805
20 m2€800 – €1300€1025 – €1575
40 m2€2350 – €2875€2700 – €3275
60 – 65 m2€3750 – €4425€4050 – €4850
80 m2 +€5125 – €5750€5575 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, verdeler, noppenplaten en arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: diverse types zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok bieden we een toelichting / de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heinkenszand? In het gedeelte hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Nisse, s-Heerenhoek en Ovezande.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Borsele kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heinkenszand?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €800 voor 15 m2 tot wel €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door het soort product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heinkenszand, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4450, 4451.

Plaats een reactie