Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mierlo vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Mierlo? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform bekijk je veel info over de verschillende typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mierlo!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-mierlo-5731

Vloerverwarming laten leggen in Mierlo

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet, badkamer, berging / schuur. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare types zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, linoleum, laminaat, vinyl, parket, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Mierlo vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail krijg jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Geldrop-Mierlo en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming experts omgeving Mierlo

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je meer details over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Mierlo.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, Vaillant, Remeha, ATAG.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Magnum, Warmup, WTH, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Mierlo

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Mierlo

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Mierlo.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een duurzame manier behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Mierlo kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2100,00. De exacte kosten worden bepaald door velerlei onderdelen. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke factoren die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mierlo (update maandag, 27 mei 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€765 – €780
20 m2€900 – €1350€1100 – €1650
40 m2€2250 – €2800€2625 – €3325
65 m2€3700 – €4425€4175 – €4875
85 – 90 m2€5175 – €5750€5550 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar, verdeler en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: sommige vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave check je samengevat de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mierlo? Op deze pagina vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Ommel, Aarle-Rixtel en Lierop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Geldrop-Mierlo bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.geldrop-mierlo.nl). Voor vergroenings producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Mierlo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.325 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het soort model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mierlo, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5730, 5731.

Plaats een reactie