Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Baarland vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Baarland? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal verstrekken we nuttige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Baarland!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-baarland-4435

Vloerverwarming laten leggen in Baarland

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door die keuze is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de woonkamer, toilet, slaapkamer, gang, berging / schuur, keuken. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een betonvloer of vloerbedekking zoals parket, vinyl, laminaat, linoleum, tegels, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Baarland eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief bieden we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Borsele en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming specialisten omgeving Baarland

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is heeft te maken met meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de verwachte kostprijs. Hieronder vind je nuttige informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. Vooral bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Baarland.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, AWB, Intergas, Bosch.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, WTH, Warmup, Magnum, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Baarland

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Baarland

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Baarland.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Baarland komen uit tussen de €1150,00 tot €2475,00. Goede prijsindicaties hangen af van diverse facetten. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Baarland (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€770 – €810
20 – 25 m2€900 – €1350€1025 – €1475
45 – 50 m2€2275 – €2900€2675 – €3250
60 – 70 m2€3775 – €4450€4150 – €4850
85 – 90 m2€5125 – €5675€5675 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, wapening, verdeler, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Let op: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna bieden we een toelichting / meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Baarland? Op deze pagina check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Hoedekenskerke, Oudelande en s-Gravenpolder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Borsele ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Baarland?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen model (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Middels vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Baarland, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4435.

Plaats een reactie