Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Borssele vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Borssele? Dit is een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten verstrekken we bruikbare informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Borssele!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-borssele-4454

Vloerverwarming laten leggen in Borssele

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. In die situatie is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de gang, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, keuken, toilet. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste installaties zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, parket, laminaat, PVC, tegels. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Borssele zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Borsele en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Borssele

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de volgende bullets delen we praktische informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Vooral bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Borssele.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Remeha, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Danfoss, WTH, Magnum, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Borssele

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Borssele

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Borssele.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een slimme manier warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Borssele komen uit tussen de €1250,00 tot €2500,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Borssele (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€760 – €810
20 – 25 m2€900 – €1300€975 – €1450
40 – 45 m2€2225 – €2775€2700 – €3400
60 – 65 m2€3825 – €4375€4025 – €4725
85 m2 +€5175 – €5675€5500 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave bekijk je overzichtelijk extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Borssele? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Heinkenszand, Nieuwdorp en s-Heer Abtskerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Borsele heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Borssele?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.050 voor 10 m2 tot wel €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door de gekozen installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van de gewenste installatie, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Borssele, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4454.

Plaats een reactie