Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ellewoutsdijk vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Ellewoutsdijk? Het gaat om een slim verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website delen we alles over de actuele vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Ellewoutsdijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-ellewoutsdijk-4437

Vloerverwarming laten leggen in Ellewoutsdijk

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. In dat geval heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de gang, slaapkamer, toilet, woonkamer, badkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, parket, laminaat, tegels, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Ellewoutsdijk zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Borsele en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming installateurs regio Ellewoutsdijk

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In onderstaande opsomming vind je meer uitleg over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Ellewoutsdijk.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, ATAG, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Technea, Warmup, Therminon, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ellewoutsdijk

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Ellewoutsdijk

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Ellewoutsdijk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ellewoutsdijk liggen tussen de €1075,00 tot €1825,00. De precieze kosten worden bepaald door allerlei onderdelen. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende schema verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ellewoutsdijk (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€760 – €810
20 m2€900 – €1200€1125 – €1475
40 m2€2300 – €2875€2600 – €3275
60 – 65 m2€3825 – €4500€4150 – €4850
80 – 90 m2€5225 – €5675€5750 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, verdeler, wapening en arbeidskosten (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Tip: bepaalde afwerkvloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of winkel. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand bieden we in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ellewoutsdijk? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Baarland, Driewegen en Kwadendamme.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Borsele kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor hernieuwbare producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ellewoutsdijk?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.700 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het type systeem (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ellewoutsdijk, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4437.

Plaats een reactie