Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oudelande vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Oudelande? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vertellen we je handige informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oudelande!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-oudelande-4436

Vloerverwarming laten leggen in Oudelande

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Zo weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, badkamer, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, gang. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. Soms is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, tapijt, laminaat, parket, PVC, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Oudelande zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Borsele en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming experts nabij Oudelande

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem heeft te maken met allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema vind je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Vooral als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Oudelande.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Nefit, Vaillant, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, Therminon, Magnum, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Oudelande

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Oudelande

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Oudelande.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een duurzame manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oudelande liggen op gemiddeld €1100,00 – €2100,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oudelande (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€750 – €810
20 – 25 m2€875 – €1200€1100 – €1475
40 – 45 m2€2325 – €2800€2525 – €3275
60 – 70 m2€3825 – €4500€4000 – €4900
85 – 90 m2€5100 – €5650€5575 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok lees je kort en bondig praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oudelande? Onderstaand check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Kwadendamme, Ellewoutsdijk en Hoedekenskerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Borsele heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Oudelande?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor 10 m2 tot wel €5.050 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type product (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gekozen model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oudelande, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4436.

Plaats een reactie