Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Reimerswaal vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Reimerswaal? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal bieden wij handige informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Reimerswaal!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-reimerswaal-4416

Vloerverwarming laten leggen in Reimerswaal

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, badkamer, gang, keuken, slaapkamer, woonkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of vloerafwerking als tegels, vinyl, PVC, linoleum, parket, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Reimerswaal alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) delen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Reimerswaal en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Reimerswaal

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. Hieronder vind je meer details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Reimerswaal.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Remeha, ATAG, Nefit, Bosch.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, Danfoss, WTH, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Reimerswaal

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Reimerswaal

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Reimerswaal.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw huis op een goedkope manier behaaglijk maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Reimerswaal liggen tussen de €1200,00 tot €1875,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende facetten. Boven alles is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Reimerswaal (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €735€760 – €805
20 – 25 m2€850 – €1250€975 – €1600
40 m2€2225 – €2875€2550 – €3225
60 – 70 m2€3800 – €4350€4150 – €4750
90 m2 +€5225 – €5675€5600 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, wapening, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en uurloon (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema vind je samengevat extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Reimerswaal? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Middelburg, Veere en Kapelle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Reimerswaal kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.reimerswaal.nl). Voor hernieuwbare installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Reimerswaal?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €975 voor 10 m2 tot zo’n €5.450 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het geselecteerde systeem (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het geselecteerde model, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Reimerswaal, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4400, 4401.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie