Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vlissingen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Vlissingen? Het is een type verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten vind je nuttige informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vlissingen!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-vlissingen-4382

Vloerverwarming laten leggen in Vlissingen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het onderstaande stappenplan specificeren in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, toilet. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen modellen zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In sommige gevallen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, tapijt, laminaat, linoleum, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Vlissingen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Vlissingen en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen nabij Vlissingen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema vind je nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds populairder. Met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Vlissingen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Bosch, Nefit, Remeha, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Warmup, e-Heat, WTH, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Vlissingen

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Vlissingen

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Vlissingen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vlissingen kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €1925,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke factoren die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende blok vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vlissingen (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€750 – €795
20 m2€825 – €1275€950 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2875€2500 – €3375
70 m2€3800 – €4475€4025 – €4800
80 – 85 m2€5175 – €5775€5725 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, wapening, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat en uurloon (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: bepaalde vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vlissingen? In het onderstaande overzicht tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Schouwen-Duiveland, Middelburg en Reimerswaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Vlissingen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.vlissingen.nl). Voor energiebesparende installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Vlissingen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.150 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt bepaald door het geselecteerde product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het gewenste systeem, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vlissingen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4380, 4381, 4382, 4383, 4384, 4385, 4386, 4387.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie