Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Heer Abtskerke vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in s-Heer Abtskerke? Het gaat om een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bieden wij bruikbare informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in s-Heer Abtskerke!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-s-heer-abtskerke-4444

Vloerverwarming laten leggen in s-Heer Abtskerke

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Op die manier weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, slaapkamer, badkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De bekendste soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, PVC, vinyl, linoleum, tegels, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in s-Heer Abtskerke eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Borsele en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten regio s-Heer Abtskerke

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je aanvullende info over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in s-Heer Abtskerke.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, ATAG, Bosch, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Danfoss, Magnum, Technea, WTH.

Elektrische vloerverwarming in s-Heer Abtskerke

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in s-Heer Abtskerke

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in s-Heer Abtskerke.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een voordelige manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Heer Abtskerke schommelen tussen de €1175,00 – €2325,00. De definitieve prijzen komen tot stand door diverse facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Heer Abtskerke (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€765 – €800
20 m2€875 – €1350€1050 – €1650
50 m2€2350 – €2775€2575 – €3300
70 m2€3800 – €4450€4150 – €4875
80 m2 +€5175 – €5800€5575 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Let op: diverse vloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder check je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Heer Abtskerke? In het gedeelte hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Ovezande, Heinkenszand en Driewegen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Borsele kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in s-Heer Abtskerke?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.150 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.500 voor een groter huis (100 m2). De prijs is afhankelijk van het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gewenste model, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Heer Abtskerke, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4444.

Plaats een reactie