Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ovezande vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Ovezande? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site ontdek je uitgebreide informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ovezande!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-ovezande-4441

Vloerverwarming laten leggen in Ovezande

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de slaapkamer, berging / schuur, toilet, badkamer, gang, woonkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies een type verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, vinyl, linoleum, laminaat, PVC, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Ovezande eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post ontvang jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Borsele en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van populaire vloerverwarming vakmannen regio Ovezande

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem hangt af van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming bieden we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ovezande.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Intergas, Vaillant, Remeha, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, Danfoss, Warmup, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ovezande

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Ovezande

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Ovezande.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ovezande variëren tussen de €1125,00 – €2275,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige onderdelen die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ovezande (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€750 – €795
20 – 25 m2€875 – €1300€1025 – €1575
50 m2€2300 – €2825€2550 – €3200
60 – 65 m2€3725 – €4500€4200 – €4725
80 – 85 m2€5150 – €5725€5525 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Advies: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder bekijk je samengevat meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ovezande? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Ellewoutsdijk, Nisse en Oudelande.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Borsele heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ovezande?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €850 voor 10 m2 tot zo’n €6.250 voor 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort systeem (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort systeem, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ovezande, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4440, 4441.

Plaats een reactie