Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Goes vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Goes? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform delen we uitgebreide informatie over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Goes!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-goes-4461

Vloerverwarming laten leggen in Goes

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zo heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld badkamer, slaapkamer, toilet, gang, keuken, berging / schuur. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste producten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, vinyl, tegels, laminaat, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Goes eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post bieden wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Goes en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Goes

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Goes.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, ATAG, Vaillant, AWB, Remeha.

Natbouw-systemen

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Therminon, WTH, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Goes

Een elektrische installatie is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Goes

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Goes.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Goes komen uit tussen de €1275,00 tot €2500,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. diverse aspecten. Boven alles maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige onderdelen die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Goes (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€775 – €805
20 – 25 m2€925 – €1200€975 – €1625
40 – 50 m2€2250 – €2750€2700 – €3250
65 – 70 m2€3850 – €4500€4200 – €4775
90 m2 +€5225 – €5775€5500 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, thermostaat, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde types hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Goes? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Reimerswaal, Kapelle en Noord-Beveland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Goes is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.goes.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Goes?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.125 voor 15 m2 tot zo’n €5.100 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt bepaald door het soort model (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort model, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Goes, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4458, 4460, 4461, 4462, 4463, 4464, 4465, 4472.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie