Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Heerenhoek vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in s-Heerenhoek? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts lees je handige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in s-Heerenhoek!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-s-heerenhoek-4453

Vloerverwarming laten leggen in s-Heerenhoek

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Door die keuze is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, badkamer, woonkamer, berging / schuur, gang. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tapijt, PVC, linoleum, laminaat, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in s-Heerenhoek zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals het adres van de woning, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) krijg je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Borsele en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installateurs nabij s-Heerenhoek

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de volgende bullets bieden we aanvullende details over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in s-Heerenhoek.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit, Intergas, Remeha.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss, Technea.

Elektrische vloerverwarming in s-Heerenhoek

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in s-Heerenhoek

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in s-Heerenhoek.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Heerenhoek liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2075,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van verschillende facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Heerenhoek (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €730€775 – €810
20 m2€800 – €1300€1075 – €1650
45 m2€2250 – €2800€2550 – €3250
70 m2€3725 – €4500€4100 – €4825
80 m2 +€5150 – €5675€5600 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Tip: meerdere types hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Heerenhoek? In de tabel hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in s-Heer Abtskerke, Borssele en Nisse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Borsele krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.borsele.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in s-Heerenhoek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.550 voor een groter huis (100 m2). Het tarief wordt beïnvloed door het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het type product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Heerenhoek, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4453.

Plaats een reactie