Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sluis vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Sluis? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina delen we bruikbare informatie over de bekendste typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Sluis!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-sluis-4501

Vloerverwarming laten leggen in Sluis

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de keuken, toilet, badkamer, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, linoleum, tegels, tapijt, parket, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Sluis vooraf kijken of er plek is.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Sluis en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming installateurs regio Sluis

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is hangt af van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. Hieronder lees je meer info over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is met name interessant bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Sluis.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, ATAG, Remeha, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Warmup, WTH, e-Heat, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Sluis

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Laat vloerverwarming infrezen in Sluis

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sluis.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Sluis liggen rond de €1250,00 tot €2350,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. diverse zaken. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sluis (update vrijdag, 24 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€755 – €805
20 – 25 m2€800 – €1200€1025 – €1650
45 m2€2250 – €2800€2700 – €3250
60 – 70 m2€3800 – €4350€4175 – €4850
80 m2 +€5100 – €5725€5625 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, verdeler, wapening, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en arbeid (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Belangrijk: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna bekijk je overzichtelijk aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sluis? Op deze pagina delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Borsele, Goes en Terneuzen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Sluis is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentesluis.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Sluis?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.250 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het soort product (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het type product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sluis, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4524.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie